Medailový úspěch na 6. MČR holých a 9. MČR kladkových luků

Mistrovství České republiky v terčové střelbě holých a kladkových luků, které se konalo na pražském Strahově se účastnila šestičlenná výprava sportovců našeho klubu – za kadety Kateřina Dvořáková, Denisa Knopfová a Jakub Hubálek, za dospělé Lucie Knopfová a Pavel Novotný a za seniory Michal Krynický.

I přesto, že dospělákům se kvalifikace moc nepovedla, všichni postoupili k eliminačním závodům. V eliminacích nejlépe soupeři vzdoroval Pavel Novotný a po vyrovnaném souboji 5:5 prohrál v rozstřelu na jeden šíp. Lucie Knopfová podlehla soupeřce 6:0 a Michal Krynický podlehl výsledkem 7:3.

Neúspěch dospělých lukostřelců zachránili naši mladí kadeti, kteří mnohonásobně vybojovali cenné kovy. Výborně zvládnutá kvalifikace nasadila náš team a MIX team do eliminací družstev. Družstvo ve složení Kateřina Dvořáková, Denisa Knopfová a Jakub Hubálek nejprve vyřadilo team SK Start Praha 6:0 a následně i team LK Žebrák 6:2 a vybojovalo v soutěži družstev zlato. V soutěži MIX teamů náš team ve složení Denisa Knopfová a Jakub Hubálek porazil v prvním kole MIX team 1. LK Plzeň 1935 6:0 a následně i MIX LK Phoenix Kostelec 5:3 a tím přidali druhé zlato do sbírky cenných kovů.

V jednotlivcích nám trochu nepřálo rozlosování a naše dvě kadetky soupeřily ve vyřazovací soutěži proti sobě, kdy Kateřina Dvořáková přesunula Denisu Knopfovou do soubojů o třetí místo a sebe k bojům o zlato. Výborný výkon, který Kateřina podala jí zajistil vítězstvím 7:1 nad Kateřinou Schmidtovou (LK Brno 05)  zlatou medaili. Denisa porazila Kristýnu Jaškovou (LO TJ Opava) 6:2 a toto vítězství jí zajistilo bronz. Jediný náš kadet Jakub Hubálek v bojích o třetí místo neuspěl, i přes velice kvalitní sportovní výkon, musel rozhodnout za stavu 5:5 rozstřel na jeden šíp. Tento jeden šíp však našemu sportovci připsal i tak krásné čtvrté místo.

Pár fotografií z MČR naleznete v naší galerii.

Pokud se chcete podívat na záznam finálových soubojů našich kadetů, je možné ho zhlédnout zde v čase od 4:50 do 52:40.